Acties boeren begonnen: banden in brand en filterblokkade op snelweg

Bron: http://twib.in/l/G6Exdkyk8Gp

29-07-15, 23.04u – Bron: Belga

 1©BELGA

Zo’n honderd tractoren zijn vanavond bijeengekomen in het Henegouwse Woelingen (Ollignies in het Frans) aan een nieuw logistiek centrum van supermarktketen Colruyt. Op een autosnelweg vonden filterblokkades plaats.

Tractors verzamelden voor de ingang van het logistiek centrum. Andere blokkeerden een rotonde in de onmiddellijke omgeving. “Landbouwers in nood” of “Een landbouwer = een leven”, stond er op hun voertuigen. 

De boeren hielden het aanvankelijk kalm, maar later op de avond werden hun acties harder. Zo staken ze banden in brand op rotondes en hielden ze een filterblokkade op autosnelweg A8. “We zullen hier de nacht doorbrengen en andere verdeelcentra dan deze van Colruyt blokkeren”, zei de Federatie van Veetelers en Landbouwers (FUGEA).

FUGEA riep samen met de Federatie van Jonge Landbouwers (FJA) en de Milkproducer Intrest Group (MIG) op tot de acties. Ze volgen het voorbeeld van de Franse melkproducenten, die op dit moment volop actie voeren. Net als hun Franse collega’s verkopen de Belgische melkproducenten met verlies.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s